اگر چه فنرها دارای شکل‌های ساده‌ای هستند، اما به جرات می‌توان گفت در ساخت تمام لوازم و تجهیزاتی که در زندگی ما کاربرد دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. ازاین‌رو استفاده از ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن و پیشرفته برای ساخت و تولید فنر باکیفیت، بسیار حائز اهمیت است. فنرهای موجود در بازار دارای انواع مختلف و شکل‌های گوناگونی هستند و هر کدام از آنها در صنایع متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نتیجه برای اینکه محصولات تولید شده در صنایع مختلف کشور، دارای کارایی بالایی باشند استفاده از فنرهای بادوام و باکیفیت جایگاه ویژه‌ای دارد.

فنر چیست؟

به‌طورکلی هر چیزی که دارای خاصیت ارتجاعی یا کشسانی باشد فنر یا Spring نامیده می‌شود. فنر قطعه‌ای است که پس از بارگذاری تغییر شکل می‌دهد و بعد از برداشتن بار به حالت اولیه خود بازمی‌گردد. از این وسیله در ساخت تمام دستگاه‌ها از کالاهای مصرفی خانگی تا تجهیزات صنعتی سنگین استفاده می‌شود.

شرکت‌های تولیدکننده فنر، این قطعه را از فولاد باکیفیت تولید کرده و بسته به نوع طراحی فنر، از سیم گرم شده و یا سیم آنیل برای ساخت آن استفاده می‌کنند. در صورت استفاده از سیم گرم شده، فنرها پس از فرایند سیم‌کشی به طور مستقیم استفاده می‌شوند، اما فنرهای تولید شده با سیم آنیل برای اینکه استحکام بالایی کسب نمایند، باید پس از عملیات سیم‌کشی سخت شده و دمای آنها گرفته شود.

از چه موادی برای ساخت فنر استفاده می‌شود؟

آلیاژهای فولادی رایج‌ترین ماده مورد استفاده در ساخت فنرها هستند. با اینکه شرکت تولید کننده فنر، می‌تواند از طیف وسیعی از مواد و انواع آلیاژهای فولادی برای تولید این قطعه استفاده نماید، اما بهتر است برای تولید محصول نهایی مطلوب و بادوام، تولید کننده از مواد اولیه باکیفیت استفاده کند، تا فنر تولید شده قابلیت اطمینان بالایی داشته باشد.

باتوجه به اینکه مواد بکار برده شده در ساخت فنرها متنوع هستند، ازاین‌رو قصد داریم در ادامه شما را با انواع آلیاژهای فولادی که در تولید فنرها مورد استفاده قرار می‌گیرند آشنا کنیم.

  • فولاد کم آلیاژ: این فلزات آهنی، در بسیاری از موارد برتر از فولادهای کربنی هستند. فولاد کم آلیاژ از افزودن عناصری مانند نیکل، کروم و مولیبدن ساخته می‌شود. فنرهایی که با این آلیاژ ساخته می‌شوند مقاومت زیادی در برابر فشارهای بالا دارند، یعنی دوام و مقاومت قابل‌توجهی در برابر فشارهای محوری از خود نشان می‌دهند. به‌خاطر همین از این آلیاژ، در تولید انواع خاصی از فنرها استفاده می‌شود.
  • فولاد سرد: فولاد سرد نوعی ماده سخت شده است که بر ساختار کریستالی اساسی مواد تأثیر می‌گذارد و خاصیت آن را تغییر می‌دهد. فنرهای تولید شده از این فولاد، دارای استحکام کششی بالایی هستند و در نتیجه می‌توانند تنش و دمای بالایی را تحمل نمایند.
  • فولاد سخت شده: فنرهایی که با استفاده از این فولاد تولید می‌شوند دارای استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار هستند. فولاد سخت به‌ندرت نیاز به عملیات حرارتی دارد.
  • فولاد یا استیل ضد زنگ: با افزایش کرم به میزان 10 الی 17 درصد، به فولاد، آلیاژ ضد زنگ ساخته می‌شود. غلظت بالای کروم در این فولاد همان چیزی است که باعث محافظت فنرهای تولید شده، در برابر اکسیداسیون و همچنین محافظت در برابر برخی از اسیدهای آلی می گردد. بهترین مزیت این آلیاژ در ساخت فنر، استحکام فوق‌العاده آن است. همچنین فنرهای تولید شده از این فولاد، دارای خاصیت ضدخوردگی هستند.
  • آلیاژ مس و تیتانیوم: آلیاژ تیتانیوم را می‌توان از عناصری مانند آلومینیوم و مولیبدن تولید کرد. از این آلیاژها در ساخت فنرهای پیچشی استفاده می‌کنند. باتوجه ‌به این نکته که تیتانیوم از فولاد، پرهزینه‌تر است؛ بنابراین از این آلیاژ معمولاً در پروژه‌هایی استفاده می‌شود که دقت در تولید فنر، حائز اهمیت باشد مانند ساخت هواپیما، سفینه‌های فضایی و تجهیزات پزشکی.

تولید فنر

تولید فنر یک فرآیند پیچیده است که شامل چندین مرحله است. اولین مرحله انتخاب مواد اولیه است. فنرها معمولاً از فلزاتی مانند فولاد، مس یا آلومینیوم ساخته می شوند. مواد اولیه باید دارای خواص مکانیکی مناسب برای عملکرد فنر باشد. به عنوان مثال، فولاد باید دارای استحکام کششی بالا باشد تا بتواند بارهای سنگین را تحمل کند.

پس از انتخاب مواد اولیه، سیم ها با قطر و طول مورد نیاز ساخته می شوند. این کار معمولاً با استفاده از یک دستگاه سیم پیچ انجام می شود. در مرحله بعدی، سیم ها به شکل فنر مورد نظر شکل داده می شوند. این کار معمولاً با استفاده از یک دستگاه فرمینگ انجام می شود.

پس از شکل دهی، فنرها باید عملیات حرارتی شوند. عملیات حرارتی به افزایش استحکام و مقاومت فنر کمک می کند. در نهایت، فنرها باید آزمایش شوند تا اطمینان حاصل شود که مطابق با مشخصات مورد نیاز هستند. آزمایشات معمولاً شامل آزمایشات بارگذاری و آزمایشات خستگی است.

انواع فرایند تولید فنر

شرکت‌های تولید کننده فنر، از روش‌ها و فرایندهای مختلفی برای ساخت فنر استفاده می‌کنند و برای رسیدن به کارایی و راندمان مطلوب، استانداردهای خاصی را در نظر می‌گیرند، زیرا معیارهای بکار رفته برای ساخت انواع فنرها با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه قصد داریم انواع روش‌های ساخت فنر توسط شرکت‌های تولیدکننده را بررسی کنیم.

ساخت فنر به‌صورت سیم‌پیچ: یکی از روش‌های رایج برای ساخت فنر، استفاده از دستگاه کویل فنر است. این دستگاه صرفاً برای تولید و ساخت فنرهای پیچشی و فشرده شده مانند فنرهای الحاقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این فرایند تولید، متریال اولیه ساخت فنر در داخل دستگاه خاص مکانیکی که برای این روش استفاده می‌شود قرار می‌گیرد و سپس با طی‌کردن مراحل بعدی، می‌توان به‌راحتی فنر دلخواه را ایجاد نمود. درصورتی‌که دستگاه سیم‌پیچ کارایی بالایی داشته باشد، محصول نهایی باکیفیت خواهد بود. هزینه تولید و ساخت فنر، با استفاده از روش سیم‌پیچ معمولاً مقرون به صرفه است.

تولید فنر با دستگاه شکل‌دهنده فنر: دستگاه‌های شکل‌دهنده فنر، از جمله دستگاه‌های مکانیزه‌ای هستند که از استانداردهای خاصی تبعیت می‌کنند. محصولات نهایی در این روش، از مقاومت و کارایی کمتری برخوردار هستند و نمی‌توان از آنها با اطمینان کامل در بخش‌های مختلف استفاده نمود. ازاین‌رو فنرهای تولید شده با این روش در بازار محبوبیت چندانی ندارند، اما اگر قصد استفاده از این نوع فنرها را دارید سعی کنید که برای خرید این محصولات به مراکز و تولیدی‌های معتبر مراجعه نمایید. انواع محصولات تولید شده با دستگاه شکل‌دهنده فنر عبارت‌اند از:

  • فنرهای فشاری
  • فنرهای پیچشی
  • فنرهای چرخشی
  • فنرهای دوتایی

ساخت فنر با دستگاه خم‌کننده یا فرمینگ: برای تولید فنرهای فرمینگ، از دستگاه خم‌کننده استفاده می‌کنند. این دستگاه برای شکل‌دادن و حالت دادن به سیم‌ها، چند ابزار اسلایدینگ قدرتمند را بکار می‌گیرد. ازاین‌رو با دستگاه فرمینگ، می‌توان فنرهایی با اشکال مختلف را تولید کرد. زیرا در این روش برای ساخت اشکال خاص، می‌توان سیم را از هرجهت خم کرد، در صورت لزوم آن را برش داد، سیم‌پیچ کرد و زاویه داد.
در مرحله اول ساخت فنر، شکل و ابعاد فنر در دستگاه برنامه‌ریزی می‌شود، سپس سیم به‌دور یک قرقره پیچیده شده و وارد دستگاه می‌گردد و پس از شکاف‌دادن، سیم بریده می‌شود و با ادامه سیم، ساخت فنر دوباره آغاز می‌گردد.

تولید فنر
تولید فنر

تولید فنر با فرایند گرمایشی: فرایندهای گرمایشی جزو روش‌های رایج در تولید فنر هستند. در این روش برای اینکه فنر بتواند شکل نهایی خود را حفظ کند، نیاز به گرمازدایی دارد، به‌کارگیری گرما شرایط ویژه‌ای برای فشرده‌سازی و الاستیک شدن فنرها را ایجاد می‌کند. در ساخت فنر با فرایند گرمایشی با توجه‌به نوع فند، باید دمای خاصی را برای آن در نظر گرفت در غیر این صورت نمی‌توان به کیفیت مدنظر رسید. هرگونه سهل‌انگاری در این روش باعث می‌شود تا مقاومت فنر کاهش یابد، بنابراین بهتر است برای اطمینان از کیفیت محصول، از شرکت های معتبر تولید کننده فنر، خرید نمایید.

تولید کننده فنر

تولید کننده فنر یک شرکت است که فنرهای صنعتی تولید می کند. فنرها قطعات مکانیکی هستند که برای ذخیره انرژی، مهار حرکت، یا ایجاد نیروی مقاومت استفاده می شوند. آنها در طیف گسترده ای از صنایع استفاده می شوند، از جمله خودرو، ساخت و ساز، و تجهیزات صنعتی.

تولیدکننده فنر‌های فشاری با استفاده از بهترین متریال همواره درپی ارتقا سطح کیفیت محصولات خود است. تولیدکننده فنر همواره باید به عوامل موثر بر کیفیت فنر که یکی از آن کیفیت مواداولیه است توجه ویژه‌ای داشته باشد تا بتواند بهترین فنر‌های فشاری را در مدل‌های مختلف با درجه کیفیت‌بالا تولید کند‌. تولید کننده فنر‌های فشاری، باید این نوع فنرهای پرکاربرد را در ابعاد و سایزهای مختلف تولید کند تا بتواند نیاز مشتریان را در ساخت لوازم‌خودرو، لوازم‌منزل و کاربردهای دیگری که بیان کردیم پاسخ دهد.

شرکت تولید کننده فنر در اصفهان

توجه به استانداردهای تولید فنر فشاری یکی از نکات بسیار مهمی است که تولیدکننده فنر باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد. فنرهایی که طبق استانداردهای موجود تولید می‌شوند، علاوه‌بر اینکه کیفیت بالایی دارند از عملکرد بسیار عالی در هنگام استفاده و زمانی که فشار بر آن‌ها وارد می‌شود، برخوردار هستند.

شاید تصور کنید به علت اینکه فنرها ظاهر ساده‌ای دارند در تولید آن‌ها نیازی به تجربه، تخصص و توجه به استانداردها نخواهد بود. اگر این‌گونه فکر می‌کنید کاملا در اشتباه هستید؛ زیرا اگر این محصولات طبق استانداردهای موجود تولید نشوند کارایی نخواهند داشت و در زمان استفاده راندمان کاری‌شان کاهش می‌یابد.

برای پیدا کردن یک شرکت‌تولید کننده فنر محلی، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • جستجوی آنلاین: از طریق موتورهای جستجو در اینترنت، می‌توانید نام‌ها و اطلاعات تماس شرکت‌های تولید کننده فنر را جستجو کنید.
  • مراجعه به صنایع و کارگاه‌های مرتبط: مراجعه به صنایع فلزکاری، ماشین‌سازی و صنایع مشابه می‌تواند به شما کمک کند تا شرکت تولید کننده فنر در اصفهان را پیدا کنید.
  • مشاوره با افراد متخصص: اگر با کسانی که در صنعت مرتبط کار می‌کنند، از جمله تاجران، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان، صحبت کنید، ممکن است به شما کمک کنند تا شرکت‌های تولید کننده فنر محلی را شناسایی کنید.

تولید کننده فنر در اصفهان

شرکت‌های تولید کننده فنر در اصفهان با تخصص و تجربه‌ی قدرتمند خود، نقش مهمی در صنعت فنرسازی ایفا می‌کنند. این شرکت‌ها با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته و استفاده از مواد با کیفیت، فنرهای متنوعی را تولید می‌کنند که در صنایع مختلف، از جمله خودروسازی، ماشین‌آلات، الکترونیک و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شوند. این شرکت‌ها تلاش می‌کنند با رعایت استانداردهای کیفیت، خدمتی حرفه‌ای و مناسب را به مشتریان ارائه دهند و در حفظ جایگاه برتر خود در بازار صنعتی ادامه می‌دهند.

با اتکا به سابقه درخشان، تخصص و تعهد به کیفیت، شرکت تولید کننده فنر در اصفهان، نقش کلیدی در رونق صنعت و اقتصاد ایران ایفا می‌کنند. این شرکت‌ها با نوآوری و خلاقیت خود، در مسیر توسعه و پیشرفت گام برمی‌دارند و نام اصفهان را به عنوان قطب تولید فنر در ایران و جهان به ‌خوبی ‌بر سر زبان‌ها انداخته‌اند.

فرایند سنگ‌زنی یا سابیدن فنر

اگر انتهای فنر ساخته شده صاف نباشد، در این صورت محصول نهایی نیاز به فرایند سنگ‌زنی دارد. استفاده از این روش باعث می‌شود تا فنر به‌صورت صاف و به شکل عمودی بایستد. این فرایند با استفاده از دستگاه سنگ‌زنی فنر انجام می‌شود. سنگ‌زنی نیاز به‌دقت بالا و دستگاه مناسبی دارد، زیرا باید طوری انجام شود که فنر تاب نخورد.

اکثر شرکت‌های تولید کننده فنر در اصفهان، از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و بهترین متریال برای تولید فنر استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها قابلیت بالایی در ساخت فنرها در ابعاد، اندازه‌ها و شکل‌های گوناگون دارند. همچنین زمانی که شرکت تولید کننده فنر، تجهیز و مکانیزه باشد و از دستگاه‌هایی مانند سی‌ان‌سی (CNC) و فرمینگ استفاده نماید، مطمئناً فنر تولید شده، توسط آنها از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود.

فرمول محاسبه فنر

رابرت هوک 300 سال پیش آزمایش‌هایی برای به‌دست‌آوردن رابطه بین نیروی کششی و افزایش طول فنر انجام دارد که به قانون هوک معروف شد. این قانون از فرمول F=-Kx تبعیت می‌کند. در این فرمول K ثابت فنر، X جابه‌جایی و علامت منفی نشان‌دهنده مخالفت فنر با جابه‌جایی است.
اگر فنرها پشت‌سرهم قرار گیرند، یک ترکیب سری از فنرها به وجود می‌آید در این حالت ثابت فنر را از فرمول داخل تصویر زیر محاسبه می‌کنند. و در صورت موازی بودن ترکیب فنرها از فرمول …+k=k1+k2 استفاده می‌شود.

فرمول محاسبه فنر

در برخی مواقع نرخ فنر ثابت نیست، اما این مقدار در فنر مارپیچ ثابت است. اما مقطع فنر در محاسبه نرخ فنر تأثیر می‌گذارد. برای به‌دست‌آوردن تعداد حلقه‌ها، طول آزاد فنر مارپیچ را بر گام آن تقسیم می‌کنند.
برای محاسبه نرخ فنر در واحد کیلوگرم بر متر از فرمول شماره یک در تصویر زیر استفاده می شود در این فرمول n تعداد حلقه ها، G مدول سختی است. ناگفته نماند که سطح مقطع فنر در ضریب سختی آن تاثیرگذار است در نتیجه محاسبه نرخ فنر برای فنرهایی با مقاطع مربعی و مستطیلی از فرمول شماره دو در تصویر زیر استفاده می‌شود. (مقادیر b ،t و D فواصل بین مقاطع فنر هستند)

فرمول محاسبه فنر

مشاوره ساخت فنر: راهنمایی برای انتخاب و تولید فنر مناسب

مشاوره ساخت فنر گامی مهم در انتخاب و تولید فنر مناسب برای کاربرد مورد نظر شما است. این فرآیند شامل همکاری با یک متخصص فنر برای تعیین الزامات پروژه شما، بررسی گزینه‌های مختلف و انتخاب بهترین راه‌حل برای نیازهای شما است.

در نهایت، پس از بررسی تمام این موارد، متخصص فنر بهترین راه‌حل را برای نیازهای شما ارائه می‌دهد. این راه‌حل می‌تواند شامل انتخاب یک فنر استاندارد از بین محصولات موجود در بازار یا طراحی و تولید یک فنر سفارشی باشد.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که گفته شد ساخت فنر و مواد به‌کاررفته شده در تولید فنر، باید طبق اصول و رعایت قوانین خاص انجام شود تا محصول نهایی باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه باشد. ازاین‌رو مانا فنر، با بهره‌مندی از یک تیم باتجربه و متخصص توانسته است اعتماد مشتریانش را جلب نماید. فنرهای باکیفیت شرکت مانا، نتیجه کارمندان بااستعداد، ماشین‌های برش و مواد پایه‌ای باکیفیت است.